Originalvindruta från Audi.

Utsikten och säkerheten är standard.

Handen på hjärtat, hur ofta har du tänkt på att vindrutan i din Audi handlar om mer än att bara bjuda på en vacker utsikt? Förutom att en sliten eller sprucken vindruta påverkar säkerheten negativt bidrar vindrutans utformning och montering även till vridstyvheten och krocksäkerheten i din Audi.

Med en Originalvindruta från Audi behöver du aldrig kompromissa med säkerheten, den gör att din Audi håller samma säkerhetsstandard som när den lämnade fabriken. 

Rådgivning och försäkringshjälp

Om du fått ett stenskott i rutan, ta då genast kontakt med din Audi-återförsäljare för att boka tid. Där får du utförliga råd om lagning och byte av rutor, och återförsäljaren hjälper dig också med ditt försäkringsärende.

Du behöver inte anmäla skadan till ditt försäkringsbolag, din Audi-återförsäljare tar hand om allt försäkringstekniskt för dig och lämnar in en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag så snart skadan åtgärdats.

Underlag som krävs
Ta med allt försäkringsunderlag när du ska beställa lagning eller byte av rutan. Din Audi-återförsäljare behöver alltid se det senast utfärdade försäkringsbrevet från ditt försäkringsbolag. Om din bil är försäkrad via Audi Försäkringsservice, räcker det med att du uppger försäkringsnumret.

Kostnader
Om man har sin bil hel- eller halvförsäkrad, ersätter många försäkringsbolag hela kostnaden för en lagning av ett stenskott i rutan – alltså utan självrisk för dig och utan att din försäkringspremie höjs. Även kostnaden för byte av vindruta, sidoruta eller bakruta täcks av en befintlig halvförsäkring. I detta fall får du erlägga självrisk.

Audi Originalvindrutor

Det är stor skillnad mellan på en Originalvindruta från Audi och andra vindrutor. Eftersom vindrutan är en bärande del av konstruktionen i din Audi är våra originalvindrutor tillverkade enligt samma kvalitetsstandard som resten av komponenterna i din bil. Det är enda sättet att kunna garantera att styrkan och säkerheten din Audi alltid uppfyller de säkerhetskrav vi ställer på våra bilmodeller.

Därför är en Originalvindruta från Audi rätt val för din bil:

  • En Audi Originalvindruta motsvarar exakt den vindruta som bilen tillverkades med.
  • En Audi Originalvindruta garanterar optimal värme- och ljudisolering samt att de olika förarassistansfunktionerna bilen fungerar som de ska.
  • En Audi Originalvindruta ger störningsfri sikt utan brytningsfel och optiska effekter såsom förvrängningar, dubbelbilder m.m.
  • Med Audi Originaltorkarblad ger en Audi Originalvindruta optimalt torkresultat vid varje svep.
  • En korrekt monterad Audi Originalvindruta optimerar karossens vridstyrka och krocksäkerhet.

Snabba reparationer av stenskott.

En hel vindruta i din Audi är en förutsättning för att din bil ska fungera som det var tänkt. Den ökar fordonets styvhet och dessutom stöder vindrutans utformning passagerarkrockkuddens funktion och styrka.

Därför är det viktigt att även laga stenskott. Då undviker du störande moment när du kör, dessutom hindrar lagnin.en att stenskottet blir till en spricka som i sin tur försvagar rutan. Vi kan få många typer av stenskott så att bli så gott som osynliga. Vanligtvis är det gratis om du har en helförsäkring. 

Har du en spricka i vindrutan gör du bäst i att byta ut den. Med Audi Försäkring betalar du bara 2 400 kronor vid byte till en ny Audi Originalvindruta. Väljer du att reparera rutan istället för att byta ut den är självrisken 200 kronor.

Det finns många anledningar att välja en Originalvindruta från Audi. Här är fem:

  • Vindrutan i din Audi utgör en del av bilens bärande konstruktion. Dess utformning, kvalitet och montering är därmed avgörande för karossens styvhet och krocksäkerhet.
  • Vindrutan i en modern Audi ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet i din Audi ska fungera optimalt.
  • Många förarassistansfunktioner såsom laser, sensorer och kameror förlitar sig på vindrutan för sin funktion. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som vindrutan i din Audi när den var ny.
  • En Audi Originalvindruta är tillverkad med extrem precision för att passa just din Audi och dess egenskaper.
  • En Originalvindruta från Audi garanterar att säkerhetssystemen i din bil fungerar och att säkerhetsnivån i din Audi är lika hög som när den lämnade fabriken.